Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Facings

U wilt mooie witte tanden? Van het spleetje tussen uw tanden af? Een afgebroken tand laten repareren. De tandarts kan uw gebit met een zogenoemde facing verfraaien. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaa van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen, spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanen maskeren.

Lees meer...

Wortelkanaalbehandeling

Verwijderen van ontstoken tandweefsel.Tanden en kiezen bestaan uit een kroon (zat wat u ziet) en een wortel (ankers onder het tandvlees). Elke wortel heeft een kanaal (wortelkanaal) waarin zenuwvezels en bloedvaten zitten (pulpa). Als dit weefsel ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Lees meer...

Tanderosie

Tanderosie is het oplossen van het tandglazuur door zuurinwerking. Het is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herkennen is. Voorkomen, daar gaat het om. Als u tanderosie niet bestrijdt, kunnen de zuren het tandglazuur en vervolgens zelf het blootliggende tandbeen oplossen.

Lees meer...

Aften

Aften zijn pijnlijke blaasjes of zweertjes in de mond. Ze richten geen blijvende gezondheidsschade aan. Bij een combinatie van aften en hoge koorts kan sprake zijn van een infectieziekte. Raadpleeg uw tandarts.

Lees meer...

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00