Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor ontbrekende tanden en kiezen. Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Een brug wordt gemaakt voor de vervanging van 1 of meer ontbrekende tanden of kiezen. Een brug bestaat uit 2 of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel. Een brug bult een grote open ruimte op.


Wanneer kan een kroon nodig zijn?

Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Dan is er onvoldoende houvast voor een vulling. Ook kunnen kronen het uiterlijk verbeteren.


Wanneer kan een brug nodig zijn?

Wie enkele kiezen mist, kan met een burg veel beter kauwen. Ook wordt het uiterlijk met een brug verbeterd. Voorkomen wordt dat tanden en kiezen scheef gaan staan.


Waaruit bestaat de behandeling?

De behandeling gebeurt in een aantal stappen en bezoeken:

  1. tand of kies afslijpen,
  2. afdruk maken,
  3. beetregistratie (hoe passen de tanden en keizen van de boven- en onderkaak op elkaar),
  4. kleur bepaken,
  5. noodvoorziening aanbrengen,
  6. definitieve kroon of brug plaatsen.


Mondhygiëne bij kronen en bruggen

Een goede mondhygiëne is heel belangrijk. Reinig vooral het tandvlees rondom d kroon of brug. Achtergebleven plak kan leiden tot gaatjes en tandvleesontsteking.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Openingstijden

Maandag
11:00 - 19:00
Dinsdag

08:00 - 20:00
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

08:00 - 17:00