Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Implantaten

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Het wordt als een schroef in de kaak gebracht. Wanneer 1 of meer tanden of kiezen ontbreken, kan de tandarts op een implantaat een kroon, brug of prothese plaatsen.

 

Wanneer is een behandeling mogelijk?

Bij bijna iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf +/- 18 jaar) kan een implantaat worden geplaatst. Belangrijk is dat u de nieuwe voorzieningen goed onderhoudt. Roken en implantaten gaan niet samen. Roken en bovenmatig alcoholgebruik zijn funest voor een geslaagde behandeling.

Hoe verloopt de behandeling?

Na een plaatselijke verdoving wordt het tandvlees losgemaakt op de plek waar het implantaat moet komen. In het kaakbot wordt een gaatje geboord, waarin het implantaat wordt geschroefd. Daarna wordt het tandvlees weer gehecht.

Na het inbrengen van de implantaten.

Na 3 tot 6 maanden is het implantaat stevig in het bot verankerd. U mag het die periode niet belasten. Daarna plaatst de tandarts op uw implantaat een kroon, brug of prothese.

Mondhygiëne bij implantaten.

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk. Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00