Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Fluoride

Fluoride is een natuurlijke stof die tandglazuur harder maakt. Het maakt tanden en kiezen daardoor minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen.Tandenpoetsen is de beste manier om fluoride te gebruiken. Fluoride zit in de meeste tandpasta’s.


Wanneer, waarmee, hoe vaak poesten?

Poets de tanden 1 x per dag met fluoridepeutertandpasta zodra de 1e tandjes zijn doorgebroken. Poets de tanden van kinderen van 2-4 jaar 2 x per dag met deze tandpasta. Gebruik vanaf het 5de jaar 2x per dag gewone fluoirdetandpasta voor volwassenen.


Poets de tanden van kinderen na.

Poets de tanden van kinderen tot 10 jaar ten minste 1 x per dag na. Oudere kinderen kunnen meestal zelfstandig poetsen.


Heeft fluoride bijwerkingen?

In de aanbevolen dosering treden geen bijwerkingen op. Internationaal wordt fluoride sterk aanbevolen om gaatjes te voorkomen. Het kan geen kwaad als kinderen bij het poetsen tandpasta inslikken.


Extra fluoride nodig?

Uw behandelaar zal aangeven of u exra fluoride nodig hebt. Hij kan uw bijvoorbeeld een extra poetsbeurt adviseren. Spoelen met een fluoridemondspoelmiddel raadt hij aan als iemand extra risico loopt op het krijgen van gaatjes. (o.a. bij beugeldragers)

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00