Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Slijtage

Tandglazuur is hard maar slijt langzaam. Uw gebit slijt in de loop van de jaren. Bijvoorbeeld door het verkeerd gebruiken van een tandenborstel of tandenknarsen (mechanische slijtage). Ook zuren in voeding kunnen uw gebit aanasten. Deze chemische slijtage heet tanderosie.

Wat zijn mogelijke oorzaken van slijtage?

Te vaak, te lang of met een harde borstel op 1 plek poetsen kan groeven in het gebit geven. Zelfs tandvlees kunt u wegpoetsen. De blootliggende tandhalzen die dan ontstaan zijn gevoelig. Zuren in voeding en dranken kunnen tanderosie veroorzaken. Hoe vaker, meer en langer u zure producten in uw mond hebt, hoe groter de kans op tanderosie is. Wanneer tanderosie niet wordt bestreden, kunnen zuren het tandglazuur en vervolgens zelfs het blootliggende tandbeen oplossen.


Gewoonten.

Wie tandenknarst, op zijn nagels bijt, op een pen of potloof kluift of zijn tanden als een schaar of mer gebruikt, heeft meer kans op slijtage. Wie direct na het eten of drinken van zuur zijn tanden poetst, kan de glazuurlaag makkelijk wegpoetsen. De inwerking van zuur maakt het tandoppervlak namelijk zachter. Eet en drink daarom een uur voor het tandenpoetsen geen zuur.


Welke maatregelen kunt u nemen?

Beperk slijtage bij het reinigen van uw gebit: Poets 2 x per dag 2 minuten met een niet schurende fluoridetandpasta en gebruik een borstel met zachte haren. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot maximaal 7 per dag. Gebruik 3 hoofdmaaltijden en daarnaast niet meer dan 4 x iets tussendoor (water, koffie en gewone thee zonder suiker zijn niet schadelijk voor uw gebit).

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00