Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Sealen

Om je kiezen te beschermen. Het Engelse ‘to seal’ betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in de kiezen. Vaak gebruikt de tandarts of mondhygiënist een transparante of geelwitte kunststof lak.


Sealen. Waarom?

Sealen gebeurt om de kiezen te beschermen tegen gaatjes. Het beschermt ze op die plaatsen waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes: in de groeven en putjes. Deze zijn kwetsbaar, vooral als ze diep en smal zijn.


Sealen. Wanneer?

Sealen gebeurt meestal kort nadat de blijvende kies helemaal is doorgebroken. Dan is de kans op gaatjes het grootst.


Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst maakt de tandarts of mondhygiënist de kies goed schoon. Voor een goede hechting ruwt hij de groefjes en putjes in het glazuur op met een zure vloeistof (etsen). Vervolgens spoelt hij de kies schoon en maakt hem droog. Soms plaatst de behandelaar een rubber lapje om de kies (rubberdam). De kies moet namelijk heel goed droog zijn, anders hecht de lak niet. Tenslotte brengt hij de kunststof lak aan en verhardt hij die met behulp van een lamp die blauw licht geeft.


Geseald: toch poetsen!

Bovenop de kiezen beschermt de kunststof lak de kies. Maar gaatjes ontstaan natuurlijk ook tussen de tanden en kiezen. Ook gesealde kiezen moet je dus dagelijks goed poetsen.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00