Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Aften

Aften zijn pijnlijke blaasjes of zweertjes in de mond. Ze richten geen blijvende gezondheidsschade aan. Bij een combinatie van aften en hoge koorts kan sprake zijn van een infectieziekte. Raadpleeg uw tandarts.

Wat zijn aften?

Aften hebben een doorsnede van 3-4 mm. Het zijn grijswitte of dikke gele plekjes met een rode ontstoken rand. Ze verschijnen aan de binnenkant van de lippen, wangen of onder de tong en bezorgen een stekende pijn bij het eten van zuur of heet voedsel.


Hoe ontstaan aften?

Vaak steken aften de kop bij een verminderde lichamelijke weerstand, een slechte mondhygiëne, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen of stress.


Aften ontstaan niet door vitaminetekort.

Dat is een misverstand. Hoe groter het zweertje is, hoe langer de genezing ervan duurt. Na 2 weken moet de afte weg.


Wat kunt u zelf doen?

Blijf van de aften af. Stukmaken verergert de klachten. Raadpleeg uw tandarts als de aften na 2 weken niet verdwenen zijn.


Zijn er geneesmiddelen tegen aften?

Er is geen geneesmiddel met een gegarandeerde werking. Om de pijn enigszins te verlichten kan de behandelaar een middel voorschrijven. Sommige mensen hebben baat bij desinfecterend spoelmiddel met chloorexidine. Die vermindert het aantal bacteriën in de mond. De genezing wordt echter niet versneld en het gebruik kan pijnlijk zijn.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00