Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Tanderosie

Tanderosie is het oplossen van het tandglazuur door zuurinwerking. Het is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herkennen is. Voorkomen, daar gaat het om. Als u tanderosie niet bestrijdt, kunnen de zuren het tandglazuur en vervolgens zelf het blootliggende tandbeen oplossen.


Hoe ziet tanderosie eruit?

Meestal merkt u tanderosie pas in een vergevorderd stadium. U krijgt klachten bij eten of drinken bijvoorbeeld. Door tanderosie worden voortanden korter, dunner en doorschijnender of krijgen rafelige randen. De tanden worden (plaatselijk) steeds geler of krijgen donkere plekken. In knobbels van kiezen ontstaan putjes of de knobbels verdwijnen helemaal. Erosie tast vullingen niet aan, die kunnen dus boven het tandoppervlak gaan uitsteken.


Hoe ontstaat tanderosie?

Tanderosie ontstaat voornamelijk door zuren uit voedsel en dranken. Vruchtensappen, fris- en sportdranken zijn boosdoeners, maar pas ook op voor zuur fruit. De zuren lossen uw tanden op. Hierbij gaat het om de hoeveel en hoe vaak u zure producten nuttigt en hoe lang u ze in uw mond houdt. Ook maagzuur kan tanderosie veroorzaken. Speeksel neutraliseert zuren uit voedsel en dranken en beschermt dus.


Hoe kunt u tanderosie voorkomen?

• Nuttig zo min mogelijk zure producten.
• Houd ze zo kort mogelijk in uw mond.
• Eet en drink maximaal 7 x per dag.
• Neem 1 uur voor het tandenpoetsen geen zure producten.
• Poets 2 x per dag 2 minuten met een zachte borstel met fluoride tandpasta.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Openingstijden

Maandag
11:00 - 19:00
Dinsdag

08:00 - 20:00
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

08:00 - 17:00