Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Wortelkanaalbehandeling

Verwijderen van ontstoken tandweefsel.Tanden en kiezen bestaan uit een kroon (zat wat u ziet) en een wortel (ankers onder het tandvlees). Elke wortel heeft een kanaal (wortelkanaal) waarin zenuwvezels en bloedvaten zitten (pulpa). Als dit weefsel ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.


Hoe ontstaat ontstoken tandweefsel?

Door tandbederf of een lekkende vulling kan tandweefsel gaan ontsteken. Heeft u pijn bij het drinken van koude of warme dranken? Dan is dit vaak een eerste signaal. Soms geef de ontsteking geen klachten, ook hevige pijn komt voor. De tandarts verwijdert het ontstoken tandweefsel, anders zal het afsterven. Als hij het ontstoken weefsel niet verwijdert, kan de ontsteking zich naar het kaakbot uitbreiden waardoor u uw kiezen zelfs kunt verliezen.


De wortelkanaalbehandeling.

Tijdens de wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces. Daarom moet het weefsel worden weggehaald.


Hoe gaat de behandeling?

De wortekanaal- of zenuwbehandeling gebeurt vaak onder plaatselijke verdoving. Meestal worden röntgenfoto's gemaakt. De tandarts maakt de tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het kanaal schoon met een desinfecterende spoelvloeistof. Dan vult hij de kanalen en maakt de kies dicht met een vulling. Als een kies verzwakt is, kan een kroon nodig zijn. Met een verdoving is een zenuwbehandeling meestal niet pijnlijk.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00