Mondzorg Dordrecht

Praktijk voor algemene & bijzondere tandheelkunde

Halfjaarlijkse controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Mondhygiëne & Preventie

Een goede mondverzorging is belangrijk om tandbederf en tandvlees aandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Wij geven u advies over te nemen maatregelen.

Kroon & Brugwerk

Een kroon of brug is een manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan uw eigen aangrenzende tanden.

Implantologie & Klikgebit

Een implantaat vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.
Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen!

Mondzorg Dordrecht, uw Tandarts

Facings

U wilt mooie witte tanden? Van het spleetje tussen uw tanden af? Een afgebroken tand laten repareren. De tandarts kan uw gebit met een zogenoemde facing verfraaien. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaa van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen, spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanen maskeren.


Hoe lang gaat een facing mee?

Een facing gaat 5-10 jaar mee. Roken en veel koffie drinken kan verkleuring geven.


Behandeling bij een composiet facing.

Eerst kiest de tandarts in overleg met u de juiste kleur. Dan slijpt hij, indien nodig, de tand af, behandelt die met zuur en brengt een hechting aan. De nog zachte composiet plakt hij op de tand en brengt het in vorm.


Behandeling bij een porseleinen facing.

Uw facing wordt in het tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarom gaat u minstens 2 x naar de tandarts. Tijdens de 1e behandeling bepaalt de tandarts samen met u de juiste kleur, slijpt hij het glazuur van de tand af en maakt er een afdruk van. Die gaat naar het lab. Tijdens de 2de afspraak bewerkt hij de tand met een zuur, brengt erop een hechtlaag aan en plakt de facing vast. Een facing oelt als een eigen tand. U kunt er alles mee eten, maar niet op harde dingen bijten.

Zorgverzekeringen

 
 

Contact gegevens

Mondzorg Dordrecht
Vrieseweg 76
3311 NX Dordrecht
078 - 614 39 88

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met Dental365 Spoed Tandarts Dordrecht
078 200 5000

Openingstijden

Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag

08:00 - 18:30
Woensdag

08:00 - 17:00
Donderdag

08:00 - 17:30
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

09:00 - 18:00