Esthetische tandheelkunde (cosmetische tandheelkunde)

Esthetische tandheelkunde omvat alle behandelingen die ervoor zorgen dat uw gebit er mooier uitziet. Deze behandelingen zijn dus niet medisch noodzakelijk, maar kunnen u meer zelfvertrouwen en een mooie glimlach bieden. Dit wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd. Vullingen vervangen, tanden bleken en facings plaatsen zijn bekende voorbeelden van esthetische tandheelkunde. Deze behandelingen bieden wij aan bij Mondzorg Dordrecht.

Schrijf nu in voor een stralende glimlach

Door de jaren heen verandert de kleur van uw tanden constant. Het is gebruikelijk dat uw tanden langzaam een gelere kleur krijgen. Dit komt deels door aanslag van koffie, thee en voedsel met een sterke kleur, maar een deel van de verkleuring ontstaat ook vanuit binnenuit. Onder uw tandglazuur bevindt zich een laag dentine die langzaam vergeelt wanneer u ouder wordt. Dit kan alleen gecorrigeerd worden door uw tanden te bleken. Overleg met de tandarts voor het meest geschikte methode voor uw gebit.

Gaat u de tanden laten bleken onder toezicht van uw tandarts? Dan weet u zeker dat het proces veilig en pijnloos verloopt. Met behulp van een bleekgel zorgt de tandarts voor wittere tanden met een natuurlijke uitstraling.

cosmetisch-tandheelkunde-lach-wit-gebit

Facings plaatsen

Facings zijn niet noodzakelijk en wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. Heeft u last van vervelende oneffenheden in uw gebit, zoals een spleetje tussen uw tanden of afgebroken hoekjes? Het plaatsen van facings kan een oplossing zijn.

Facings zijn kleine schildjes die de tandarts op uw tanden bevestigt, waardoor uw gebit er in één keer mooier uitziet. U heeft de keuze uit twee materialen: composiet en porselein. Facings van composiet zijn makkelijker aan te brengen en kunnen binnen één sessie geplaatst worden. Wilt u facings van porselein? Dan heeft u minstens twee behandelingen nodig.