Het verzorgen van het gebit in de jonge jaren is erg belangrijk. Onze kindertandarts in Dordrecht staat voor uw kind klaar om zijn of haar gebit in goede conditie te houden. Daarnaast zorgt een kindertandarts er al op een jonge leeftijd voor dat er geen angst ontstaat voor de tandarts.

Waarom een kindertandarts?

Een kindertandarts ten opzichte van een normale tandarts weet vaak beter hoe er met kinderen moet worden omgegaan. Daarnaast is het gebit van een kind een stuk anders dan het gebit van een volwassenen. Met name aangezien kinderen nog wisselen van tanden is het erg belangrijk dat de tandarts hier voldoende kennis van heeft. Onze kindertandarts in Dordrecht weet als geen ander hoe het kindergebit in elkaar zit. Bij Mondzorg Dordrecht wordt uw kind dan ook spelenderwijs geleerd wat een tandarts is. Zo zullen wij niet gelijk de eerste keer al in het gebit van uw kind duiken, maar zorgen we er samen voor dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt in onze kliniek.

Schrijf nu in voor een stralende glimlach

Duidelijke voorlichting en minder angst

Aangezien jonge kinderen nog moeten wisselen van hun tanden hoeven er vaak geen grote ingrepen uitgevoerd te worden. Toch blijft het verstandig om een halfjaarlijkse controle te doen om verschillende redenen. Jonge kinderen kunnen zich nog niet altijd goed uiten terwijl ze wellicht wel pijn hebben in hun mond. Onze kindertandarts kan dan goed controleren wat de staat van het gebit is en of er eventuele pijnlijke plekjes zijn.

Als tweede zijn tegenwoordig heel veel volwassen mensen bang voor de tandarts. Vaak komt deze angst voort uit onwetendheid over de tandarts of de behandeling. Door uw kind al jong kennis te laten maken met de tandarts is de kans groot dat deze angst voorkomen kan worden. Onze kindertandarts Dordrecht zal er dan ook alles aan doen om uw kind op een zo prettig mogelijke manier te hulp te staan.

Als laatste geeft onze kindertandarts ook handige tips voor het onderhouden van het gebit van uw kind. Zo kan de tandarts spelenderwijs helpen met het leren tandenpoetsen. Neem zeker ook eens een kijkje op zorgkaart Nederland om de vele lovende recensies over onze kliniek te lezen.

Schrijft u zich vandaag nog in?

Bent u op zoek naar een geschikte angst tandarts in Dordrecht en wilt u eigenlijk direct over de drempel heen om er echt werk van te maken? Schrijft u zich dan vandaag nog in of boek een afspraak, zodat we eerst eens rustig kennis kunnen maken en de mogelijkheden door kunnen nemen. Bij ons is angst geen enkele reden om niet naar de tandarts te gaan, want die angst is bij ons écht ongegrond.

VRAGEN? STEL ZE GERUST

Contact

Adres

Vrieseweg 76
3311 NX, Dordrecht

Telefoon

078 614 39 88
078 200 5000 (spoedlijn)
  • Maandag08:00 - 17:30
  • Dinsdag7:30 - 20:30
  • Woensdag08:00 - 17:30
  • Donderdag7:30 - 20:30
  • Vrijdag08:00 - 17:30
  • Zaterdag09:00 - 18:00
  • ZondagGesloten

De financiering van het tandarts bezoekje aan de kindertandarts Dordrecht

Als het aankomt op de financiering van het tandarts bezoekje van uw kind, hoeft u zich geen zorgen te maken. Tot en met 17 jaar wordt kindertandheelkunde namelijk gedekt door de basisverzekering. Dat betekent dat u niets zelf hoeft te betalen voor de halfjaarlijkse controles van uw kind.

Alles voor het gebit onder een dak bij Mondzorg Dordrecht

Een bezoekje aan onze kindertandarts Dordrecht is gratis voor kinderen tot en met 17 jaar. Uiteraard kunt u bij Mondzorg Dordrecht niet alleen terecht voor de kindertandarts, maar ook voor een groot aantal andere behandelingen. Naast kinderhandheelkunde kunt u bij ons terecht voor algemene tandheelkunde, maar ook voor speciale behandeling zoals het plaatsen van CEREC kronen en nog veel meer. Bij Mondzorg Dordrecht zorgen we er voor dat u voor alles met betrekking tot uw gebit bij ons terecht kunt. Door onze brede openingstijden vindt u altijd wel een tijdstip waarbij u bij ons terecht kunt. Zo zijn wij ook geopend op zaterdagen en in de avonden, zodat onze kliniek toegankelijk is voor iedereen.

Onze specialisten

Mondzorg Dordrecht Tandheelkunde
Said

TANDARTS

BIG-nummer: 99924247902

Mondzorg Dordrecht Tandheelkunde - Ines
Inês

TANDARTS

BIG-nummer: 19928980102

Mondzorg Dordrecht Tandheelkunde - Daniel Vazquez
Daniel

TANDARTS

BIG-nummer: 19916310902

Kindertandarts Dordrecht