Kindertandarts Dordrecht

Het verzorgen van het gebit in de jonge jaren is erg belangrijk. Onze kindertandarts in Dordrecht staat voor uw kind klaar om zijn of haar gebit in goede conditie te houden. Daarnaast zorgt een kindertandarts er al op een jonge leeftijd voor dat er geen angst ontstaat voor de tandarts.

Schrijf nu in voor een stralende glimlach

Een kindertandarts ten opzichte van een normale tandarts weet vaak beter hoe er met kinderen moet worden omgegaan. Daarnaast is het gebit van een kind een stuk anders dan het gebit van een volwassenen. Met name aangezien kinderen nog wisselen van tanden is het erg belangrijk dat de tandarts hier voldoende kennis van heeft. Onze kindertandarts in Dordrecht weet als geen ander hoe het kindergebit in elkaar zit. Bij Mondzorg Dordrecht wordt uw kind dan ook spelenderwijs geleerd wat een tandarts is. Zo zullen wij niet gelijk de eerste keer al in het gebit van uw kind duiken, maar zorgen we er samen voor dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt in onze kliniek.

kindertandarts
kindertandarts

Duidelijke voorlichting en minder angst

Aangezien jonge kinderen nog moeten wisselen van hun tanden hoeven er vaak geen grote ingrepen uitgevoerd te worden. Toch blijft het verstandig om een halfjaarlijkse controle te doen om verschillende redenen. Jonge kinderen kunnen zich nog niet altijd goed uiten terwijl ze wellicht wel pijn hebben in hun mond. Onze kindertandarts kan dan goed controleren wat de staat van het gebit is en of er eventuele pijnlijke plekjes zijn. Als tweede zijn tegenwoordig heel veel volwassen mensen bang voor de tandarts. Vaak komt deze angst voort uit onwetendheid over de tandarts of de behandeling. Door uw kind al jong kennis te laten maken met de tandarts is de kans groot dat deze angst voorkomen kan worden. Onze kindertandarts Dordrecht zal er dan ook alles aan doen om uw kind op een zo prettig mogelijke manier te hulp te staan. Als laatste geeft onze kindertandarts ook handige tips voor het onderhouden van het gebit van uw kind. Zo kan de tandarts spelenderwijs helpen met het leren tandenpoetsen. Neem zeker ook eens een kijkje op zorgkaart Nederland om de vele lovende recensies over onze kliniek te lezen.