Implantaten

Bent u een tand verloren of ontbreken er zelfs meerdere tanden in uw gebit? Dan kan het plaatsen van een implantaat een goede oplossing zijn. Dit is een klein schroefje gemaakt van sterke materialen, zoals titanium of zirkonium. Dit schroefje wordt in het kaakbot geplaatst tijdens een chirurgische ingreep. Aan deze schroef bevestigt de tandarts een gloednieuwe tand. Het voordeel van implantaten is dat ze ontzettend sterk zijn.

Schrijf nu in voor een stralende glimlach

Het maakt niet uit of u één of meerdere tanden mist, want er is altijd een passende oplossing te vinden. Bij een enkele tand plaatst de tandarts een los implantaat. Nadat het implantaat goed is ingegroeid, komt hier een kroon bovenop. Mist u meerdere tanden? Dan plaatst de tandarts ook meerdere implantaten. Hier komen, indien mogelijk, geen losse kronen bovenop, maar een complete implantaatbrug. Het plaatsen van implantaten is ook een oplossing wanneer u een kunstgebit heeft. Misschien sluit het kunstgebit niet goed aan of laat het snel los. Dat probleem verhelpt u met implantaten. De tandarts bevestigt een aantal implantaten in uw kaakbot. Deze functioneren vervolgens als ankerpunten voor uw complete kunstgebit.

implantaten-gebit

De behandeling

Het plaatsen van implantaten is een iets zwaardere behandeling. Deze begint bij tandheelkundig onderzoek, waarbij de tandarts de kwaliteit van uw kaakbot bekijkt. Is er te weinig kaakbot aanwezig of is de kwaliteit niet goed? Dan is het mogelijk dat er eerst kunstbot geplaatst moet worden. Dit heeft tot wel 12 maanden nodig om te genezen, waarna de verdere behandeling doorgaat. Is de tand of kies die u wilt vervangen nog aanwezig? Dan wordt deze eerst getrokken. Dit moet vervolgens tot 12 weken genezen voor het plaatsen van het implantaat. U krijgt een plaatselijke verdoving en voelt dus niets van de ingreep. De tandarts dekt het implantaat af met een afdekschroefje. Nu duurt het twee tot zes maanden voordat het implantaat goed is vastgegroeid in uw kaakbot, waarna de tandarts de kroon of brug plaatst.